Izložba crteža i grafika Jelene Bjelice u Malom likovnom salonu

Izložba crteža i grafika Jelene Bjelice, pod nazivom "Planetarni pejzaži", biće otvorena danas, 27. januara u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
"...Univerzalni motiv pejzaža koristim kao paralelu pitanjima o kojima razmišljam. Tako su nastali crteži i grafike iz ciklusa Planetarni pejzaži, kroz koje sam pokušala da sebi pojasnim smisao postojanja, bivstvovanje, promene, transformacije, uspone i padove, prolaznost. Ovi radovi su rezultat refleksije mojih osećanja i razmišljanja..." (Autorka)
 
Jelena Bjelica (Novi Sad, 1974) Samostalna je umetnica, izražava se kroz crtež, grafiku, sliku. Bavi se grafičkim dizajnom i likovnom pedagogijom. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek grafika kod prof. Živka Đaka, 2000. godine. Osnovala je Atelje mladih 2007. godine, u okviru kojeg različite generacije polaznika upoznaje sa tradicionalnim i eksperimentalnim oblicima likovnog stvaranja. Realizovala je projekat Kultura različitosti, podržan od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine 2016. godine. Stručno se usavršavala u centru za savremenu umetnost Apoteka, Vodnjan, Hrvatska 2015. godine, u okviru programa "Erasmus for Young Entrepreneurs" podržanog od  Evropske komisije. Dobitnica je nagrade za grafiku malog formata od Ministarstva kulture republike Srbije, Grafički kolektiv, Beograd, 2000. Članica SULUV-a, ULUPUDS-a i Likovnog kruga. Živi i stvara u Novom Sadu.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 7. februara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič