Izložba akvarela Ljiljane Kuzmanović 24. februara u Eđšegu

Izložba akvarela Ljiljane Kuzmanović biće otvorena u ponedeljak, 24. februara u Kulturnoj stanici Eđšeg.
Autorka u eri digitalizacije u svom petnaestogodišnjem radu nastoji da ne odustane od tradicionalnog načina likovnog izražavanja i prenošenja emocija na papir.
 
"Priroda je moj početni "impuls" kroz koji se razvijam, preispitujem, uočavam najkompleksniju i najtananiju, u isto vreme najjednostavniju "tišinu" u šumama. Pejzaži su motivi koji me godinama inspirišu i nadahnjuju, uvlače u sebe i onda kada mislim da ću napraviti pauzu, prepustim se nekim drugim motivima - čini mi se da se baš u tim trenucima njima i najviše predam", objašnjava Ljiljana Kuzmanović.
 
Izložba se sastoji od 30 akvarela, a ravnica, Panonsko more, rukavci i proplanci neke su od tema kojima se autorka bavila.
 
Ljiljana Kuzmanović izlagala je u zemlji i u inostranstvu. Od 2005. do ove godine imala je 11 samostalnih i drugih kolektivnih izložbi, za koje je nagrađivana.
 
Otvaranje izložbe akvarela je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič