Izložba slika Petra Šušulića od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba slika Petra Šušulića pod nazivom "On the beach", biće otvorena u ponedeljak, 24. februara u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
O postavci:
 
"Sve izložene slike su nastale u poslednjih godinu dana. Rezultat su osećanja zadovolјstva, atmosfere, dijaloga sa samim sobom u vidu crteža, boje i ekspresivnog dejstva. Sublimacija su želјa, komunikacije, šale, tabua, interpretacije. Iskustveno su proživlјeni. Sladoledi su istrgnuti iz konteksta lake i opuštene priče. Verujem da humor može da omogući posmatraču bogatiju i sadržajniju percepciju i jasniju sliku onoga što me okupira. Nadam se. Najveći deo zahvalnosti dugujem Grčkoj i letu, onome što nose. Posebno u zimsko doba. Likovni jezik koji govorim, nastaviću da negujem, kao što on mene čuva od umorne svakodnevnice. Za to ću ostati privilegovan. Dobrodošli." (Autor)
 
O umetniku:
 
Petar Šušulić je rođen 1970. godine u Vrbasu. Redovne i postdiplomske studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića, profesora Halila Tikveše i profesora Vlade Rančića. Imao je dvadeset i jednu samostalnu izložbu slika u Novom Sadu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Subotici, Sremskim Karlovcima... Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi, likovnih kolonija i radionica, humanitarnih akcija. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež, član ULV. Živi i radi u Kuli i Vrbasu.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 6. marta, radnim danom od 10 do 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič