Poslednje autorsko vođenje kroz izložbu "Punktumi" u petak u GMS

Autorsko vođenje kroz izložbu "Punktumi. Zbirka inostrane umjetnosti Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske", održaće se u petak, 28. februara u Galeriji Matice srpske.
U pitanju je poslednje autorsko vođenje kroz izložbu više kustoskinje MSURS Žane Vukičević.
 
Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vodećim umetničkim tokovima posle 1945. godine i brojnim delima istaknutih umetnika, koja po svojoj raznolikosti predstavljaju pravi izazov i za iskusnog istraživača i naučnika. Sagledavanjem i tumačenjem likovnih poetika koja se kreću od lirske apstrakcije, preko lumino-kinetičke umetnosti do neovangardnih tendencija, biće data potpunija slika evropske umetnosti hladnoratovskog perioda, kroz predstavljanje dela značajnih evropskih autora čije je delovanje obeležilo evropsku umetničku scenu druge polovine XX veka.
 
Događaj će početi u 19 časova.
 
Izložba "Punktumi. Zbirka inostrane umjetnosti Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske" u Galeriji Matice srpske biće otvorena do nedelje, 1. marta. Tim povodom, u subotu i nedelju, u dva termina, u 13 i 17 časova održaće se besplatna stručna tumačenja izložbe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič