Predstava "Majke" u utorak u KCNS

Predstava "Majke" biće izvedena u utorak, 10. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.
Predstava propituje i traga za suštinom odgovora na pitanje biti ili ne biti majka kroz likove Majke, Pra-majke i Post-majke, tri generacije žena, u izvođenju Marte Keler, Sanje Krsmanović Tasić i Jovane Mihić. 
 
Predstava traga za suštinom majčinstva, pojmovima koji su u majku utkani, kao što su briga, krivica, nežnost, ali ujedno daje i kritiku institucionalizovanih praksi materinstva u savremenom društvu, potrošačkog konteksta trudnoće, majčinstva, odrastanja, kao i nacionalnog straha od bele kuge.
 
Koncept, tekst i režiju predstave potpisuje Sanja Krsmanović Tasić, a muziku uživo izvodi njen autor, Jugoslav Hadžić. Kostimografkinja predstave, u saradnji sa Hleb teatrom, je Olja Stojanović, dok je za total dizajn zadužena Anastasia Tasić.
 
Predstava je nastala u produkciji Udruženja Umetnička Utopija – UUU, uz saradnju sa kulturnim centrom MKM i Bitef teatrom. 
 
Predstava će početi u 18:30 časova.
 
Cena ulaznice je 700 dinara. Karte se mogu rezervisati na biletarnici ili na broj telefona 062 791 120.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič