Dokumentarci o Bitlsima i Dorsima 1. juna u CK13

Još jedan Alternoon andergraund bioskop održaće se u ponedeljak, 1. juna od 20 časova u Omladinskom centru CK13.
Na programu su dokumentarci o Bitlsima i Dorsima.
 
Program:
 
20:00 The Beatles: Good Ol’ Freda
 
Priča o Fredi Keli, ženi koja je u svojim tinejdž godinama otkrila Bitlse još dok su oni nosili rokerice i svirali po malim klubovima. Fascinirana njihovom pojavom, Freda odlučuje da napravi njihov fan klub i tu kreće njena neverovatna avantura. Ova dirljiva i neverovatna priča je obavezno štivo za sve ljubitelje Bitlsa i ikonografije šezdesetih godina. Film je višestruko nagrađivan na festivalima dokumentarnog filma.
 
21:30 The Doors: When you’re strange
 
Ovaj film predstavlja duboku dokumentarnu studiju benda The Doors i do sada je, po rečima kritičara i fanova, najpotpuniji dokumentarac koji postoji na temu ovog benda. Film prati hronološki priču o Dorsima, njihovo osnivanje, prve probe i život članova. Takođe obiluje raritetnnim arhivskim materijalom, fokusirajući se prvenstveno na frontmena Džima Morisona.
 
Projekcije će biti bez prevoda na srpski jezik, a ulaz je besplatan.
 
Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dva puta mesečno. Kroz njega se akcentuju andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju muziku, DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič