Koncert OperAlive pomeren za 5. jun

Koncert OperAlive koji je trebalo da se održi u petak, 29. maja pomeren je zbog kiše za nedelju dana, te je novi termin petak, 5. jun, u 19 časova.
Dvadesetpetominutnim koncertom – OperAlive, Opera Srpskog narodnog pozorišta zaključiće 159. sezonu i više od dva meseca rada "na distanci".
 
Na koncertu OperAlive učestvovaće više od 40 muzičara, 20 članova hora, solisti, kao i dirigent, gost iz Italije, Andrea Solinas, a program uključuje opersku klasiku - od Habanere iz Karmen, preko Betovenove Ode radosti do Pučinijeve Toske. 
 
Ideja je da se u 25 minuta ispriča kako je izgledalo dva meseca rada "od kuće", pa tako koncert počinje usamljenim muzičarem, kome se postepeno i bez pauze pridružuje ostatak ansabla. Hor, orkestar i solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta tako će prvi put nastupiti zajedno na jednom mestu od 16. marta.
 
"Ovo je priča o usamljenosti muzičara koji stvara u svetu sa distancom i bez publike. Ujedno ovo je i priča o svemu što smo zajedno uradili u poslednja dva meseca u pokušajima da dođemo do svoje, a negde i nove publike. Sada se vraćamo pozorištu, a ovaj koncert je posvećen upravo tom putu i povratku", kaže dirigent Andrea Solinas.
 
Od numere "Bella ciao" koja je obišla svet, preko pozorišta na kućnim adresama i Ode radosti sa distancom, sve do pretvaranja čitavog grada i njegovih četvrti u male pozornice. Tako je izgledalo poslednjih nešto više od dva meseca ove sezone.
 
"Uzbuđenja nam ne manjka. Pravi izazov je bio kako pronaći prostor sa prirodnim pregradama, sa prirodnom klimatizacijom i to smo uspeli da pronađemo u samoj zgradi. Podelili smo ansambl u grupe i napravili propisane distance između njih i sada su u toku probe. Svima je najviše zapravo nedostajalo da sviraju zajedno", objašnjava direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič