Svake subote porodični dan u Galeriji Matice srpske - Avanture za velike i male

Porodični dan u Galeriji Matice srpske, pod nazivom "Avanture za velike i male", održaće se svake subote do kraja juna u ovoj ustanovi kulture.
Ovaj program odvijaće se svake subote u junu od 10 do 18 časova.
 
"Avantura za velike i male" predstavlja novi program u Galeriji Matice srpske, namenjen porodicama. Poučeni iskustvima tokom prethodnih meseci koji su nas usmerili na bližnje, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrednosti porodice, u ovoj ustanovi su odlučili da nastave da neguju ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan. 
 
Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom, koristeći specijalni porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre, zadatke i različite tematske celine otkrivaće priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske. 
 
Ulaznica za celu porodicu iznosiće simboličnih 150 dinara.
 
Raspored igraonica:
 
13. jun - Umetnost na "bečki način" -  Poslušajte umetničke priče o carskom Beču, središtu nekadašnje imperije porodice Habzburg. Saznajte kako je Uroš Predić tokom svojih studija u Beču naslikao jednu od najslađih portreta u srpskoj umetnosti.
 
20. jun - Začarani magijom Pariza - Srpski umetnici, oduševljeni Gradom svetlosti – Parizom, često su tamo odlazili, učili, družili se i slikali. Zahvljujući njihovim delima, upoznajte se s kulturnim nasleđem i znamenitostima grada.
 
27. jun - Na čizmu liči, umetnošću se diči - Italija je u celom svetu poznata po umetničkim delima i divnim građevinama, zbog čega su je rado posećivali i srpski umetnici kako bi usavršili svoje slikarsko umeće. Otkrijte na kojim umetničkim delima su prikazani italijanski gradovi i zamišljajte da šetate ulicama uživajući u lepoti i ukusima Italije.
 
Ukoliko vam se dopadne ova avantura, uz pomoć aplikacije "Doživi umetnost" možete na drugačiji način istražiti i upoznati dela iz Galerijske kolekcije.  Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, kao i na tablet računarima u Galeriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič