Izložba slika Pipa Altomarea od ponedeljka u Likovnom salonu KCNS

Izložba slika Pipa Altomarea "Lepota, umetnost, estetika" biće otvorena u ponedeljak, 15. juna u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.
Izložba slika Pipa Altomarea od ponedeljka u Likovnom salonu KCNS
Foto: 021
O autoru:
 
Pipo Altomare živi u Spelingi na Siciliji, ostrvu na kojem je rođen 8. aprila 1958. godine u Nikoziji. Pohađao je Državni umetnički institut i Akademiju lepih umetnosti u Kataniji. Privučen razvojem umetničkih pojava na američkoj umetničkoj sceni, 1977. provodi tri meseca u Njujorku, istražujući gradske galerije i muzeje. Tokom svog drugog boravka nekoliko godina kasnije odlazi u Majami (Florida) gde ima priliku da analizira američke strategije marketinga i prezentacije savremene umetnosti.
 
Od 1984. izlaže samostalno i grupno u Italiji i širom celog sveta (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Nemačka, Holandija, Mađarska, Jordan, Liban, Poljska, Rumunija, Češka, Sirija, Slovenija, Španija, Turska, Severna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Republika Srpska i Amerika). 
 
Predavao je na Akademiji lepih umetnosti Karari, Firenci, Lećeu, Rimu i Sasari. Od 2013. godine radi na Akademiji lepih umetnosti u Kataniji, gde podučava na Odseku za dekorativne umetnosti.
 
Otvaranje izložbe je u 10 časova.
 
Postavka uz propisane mere zaštite, moći će da se pogleda do 6. jula

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".