Kreativne radionice za decu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u utorak i sredu

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pripremila je za naredne dane dve kreativne radionice u okviru manifestacije Novosadsko dečje leto.
Kreativne radionice za decu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u utorak i sredu
Foto: 021.rs
Program tematski obuhvata aktuelnu izložbu Muzički intermeco i stalnu muzejsku postavku. 
 
Radionice su namenjene deci uzrasta od 6 do 12 godina. 
 
Prijavljivanje dece je obavezno, na brojeve telefona 021/528 185 ili 021/472 99 66, zbog poštovanja propisanih epidemioloških mera, pa će u grupama biti do 10 učesnika. Učesnici će nositi maske, a biće obezbeđeni razmak između stolica i dezinfekciona sredstva.
 
- Utorak, 15. septembar 
"Stari i novi majstori"
 
Slušajući priče o našim umetnicima, deca će vežbati svoje slikarsko umeće na malim štafelajima po uzoru na odabrana dela iz kolekcije Pavla Beljanskog, baš kao što su se oni usavršavali kopirajući radove velikih majstora u poznatim evropskim muzejima.
 
- Sreda, 16. septembar
"Muzika kao inspiracija"
 
U izložbenoj postavci Muzički intermeco otkriće kako su u prošlosti izgledali gramofoni i ploče, preteče savremenih uređaja, zahvaljujući kojima se uživalo u muzici. Dočaraće se atmosfera sa druženja Pavla Beljanskog i njegovih prijatelja umetnika slušajući klasičnu muziku, koja će decu inspirisati da kreiraju originalna likovna umetnička dela.
 
Radionice se održavaju od 11 do 12:30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič