Projekcija filma "Linija života" reditelja Darka Bajića u subotu u vrtu Poklon-zbirke Rajka Mamuzića

Projekcija filma "Linija života" reditelja Darka Bajića o njegovom ocu Milošu Bajiću, jednom od najvećih srpskih umetnika 20. veka, održaće se u subotu, 19. septembra u vrtu Poklon-zbirke Rajka Mamuzića.
Slikar je sa studija Likovne akademije odveden u logor Mauthauzen, gde je proživljene strahote pretočio u seriju crteža koje je, nakon oslobođenja 1945. godine, izneo iz logora. Filmska priča se sa pijetetom osvrće na istrajnost, snagu i nadu umetnika iskazanu u najtežim trenucima, i na uticaj potresnog iskustva na slikarev život i umetnost.
 
Predstavljanju filma će prisustvovati i sam reditelj Darko Bajić, koji će pre se pre projekcije obratiti publici i ukazati na lične porive koji su motivisali nastajanje ovog filma, kao i glavne izazove stvaranja dokumentarnog filma kod nas.
 
Projekcija će početi u 20 časova.
 
U pitanju je događaj u sklopu programa "Leto na Trgu galerija 2020".
 
Ulaz na događaje u okviru manifestacije je besplatan, uz poštovanje fizičke distance i drugih propisanih mera predostrožnosti. Publika je u obavezi da nosi maske, a biće obezbeđeni razmak između stolica i dezinfekciona sredstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič