Gala koncert prvaka, solista i baletskog ansambla SNP-a 16. i 20. oktobra

Ekskluzivni baletski događaj - gala koncert prvaka, solista i baletskog ansambla SNP-a biće izveden dva puta, u petak, 16. oktobra i utorak, 20. oktobra u 20 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
Na programu su biseri baletske klasike i neoklasike po kojima je novosadska baletska scena prepoznatljiva - Don Kihot, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Romeo i Julija, Grk Zorba, Vragolanka…
 
U programu koji traje više od sat vremena, prvaci, solisti i baletski ansambl izvode najzanimljivije i najlepše scene, duetne igre i varijacije iz riznice poznatih baleta, na jednoj sceni u dve večeri: temperamentni Ciganski logor, adađo, koda, Pa-de-de iz Don Kihota, akademski primeri Španske i Ruske igre iz Labudovog jezera, dirljiva Balkon scena iz Romea i Julije, vrsna i energična Igra u klompama iz Vragolanke, adađo i finale II čina iz spektakularnog Grka Zorbe, Sen-Sansova Smrt labuda, ta ekstaza životne bujnosti koja skoro 20 godina nije izvođena u produkciji Baleta SNP-a.
 
U baletskom sazvežđu predstava SNP-a, baletski gala koncerti, divertismani, bili su apogej u 70 godina dugoj razvojnoj putanji i svaki se pominje, beleži i pamti. I ovaj će biti poseban, jer je u povodu promovisanja sedamdesetogodišnjice postojanja Baleta.
 
Ulaznice u prodaji od 1. oktobra na Biletarnici SNP-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič