Promocija knjige "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija 15. oktobra

Promocija knjige "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija održaće se u četvrtak, 15. oktobra u svečanoj sali ogranka SANU u Novom Sadu (Nikole Pašića 6).
Promocija knjige "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija 15. oktobra
Foto: 021.rs
O knjizi će govorti prof. dr Milivoj Nenin, Bora Babić, izdavač i autor.
 
Odlomke iz ove knjige, koju je objavila "Akademska knjiga", čitaće Isidora Popović. 
 
Promocija će početi u 18 časova, a ulaz je slobodan. 
 
Tibor Varadi javnosti je poznat kao pravnik. Studije prava završio je u Beogradu, zvanje doktora pravnih nauka stekao je na Harvardu. Radio je u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Zrenjaninu, bio profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a od 1993. godine profesor je na budimpeštanskom Srednjoevropskom univerzitetu (CEU). Danas drži predavanja na pravnim fakultetima u Americi: Emori, Kornel i Berkli. Objavio je niz naučnih radova, prvenstveno iz oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne trgovinske arbitraže i manjinskih prava. Redovni je član SANU. Zastupao je Srbiju (ranije SRJ i SCG) pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Prve spisateljske korake napravio je u čuvenom časopisu Új Symposion. 
  • AB

    11.10.2020 16:05
    @Ns 49
    Nisam sigurna, ali možda zato što je pravne studije - magistraturu - završio 1967. u Beogradu, pošto na Pravnom fakultetu u NS poslediplomske studije nisu postojale do sedamdesetih.


  • Ns 49

    11.10.2020 06:01
    Ne znam kakao je završio studije u Beogradu kad je studirao u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".