Izložba fotografija "Nakit iz starog Egipta i Rima" od utorka u Muzeju Vojvodine

Izložba fotografija "Nakit iz starog Egipta i Rima" biće otvorena u utorak, 1. decembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Posetioci će na izložbi moći da vide fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči (fibula), koje su nastale kao proizvod ispiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića nakitom iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine (u sklopu izložbe "Nakit, skriveno značenje").
 
Otvaranje izložbe je u 16 časova, ali zbog trenutne epidemiološke situacije održaće se bez publike, u prisustvu i uz pozdravne reči ambasadora Arapske Republike Egipat Amr Alguvejlija i direktorke Muzeja Vojvodine Tijane Stanković Pešterac.
 
Svi zainteresovani će snimak otvaranja i predavanje na temu "Nakit u kontekstu" predavača egiptolog Nenada Markovića moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.
 
Izložba se može posetiti do utorka, 10. decembra, od 10 do 18 časova.
 
Izložbom se obeležava Nedelja dizajna Novi Sad, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič