U četvrtak onlajn tribina "Vreme neizvesnosti - održivost alternative ili održivost sistema"

Onlajn tribina "Vreme neizvesnosti - održivost alternative ili održivost sistema" održaće se u četvrtak, 17. decembra u organizaciji Omladinskog centra CK13.
"Okolnost krize uzrokovane pandemijom iznela je na videlo mehanizme uslovljavanja i pretnji državno-ekonomskih struktura moći prema nepotrebnim i nepoželjnim elementima društva. Jedni od 'nepoželjnih', prostori alternativnih društveno-kulturnih centara, u kontekstu krize, kao enklave slobodnog udruživanja, solidarnosti, kreativnosti i kritičkog mišljenja, još direktnije su izloženi mehanizmima sistemske opstrukcije. Ono što se prikazuje kao predmet pravno-imovinskog spora, zapravo predstavlja proces političke regulacije odnosa u društvu i način direktnih obračuna nosioca moći sa 'nepoželjnim akterima'", navode organizatori tribine.
 
U prilog ovoj tezi razgovaraće se o tri slučaja koji svaki na svoj način ilustruju rad pomenutog mehanizma: Metelkova 6 iz Ljubljane, Medika iz Zagreba i Omladinski centar CK13 iz Novog Sada. Kako navode u CK13, ovi prostori koji služe radu mnogih organizacija civilnog društva, umetnika i aktivista, trenutno se suočavaju sa pretnjama izbacivanja ili nametanja nesolventnih uslova od strane vlasnika.
 
Sagovornici će biti Jasna Babić iz Mirovnog instituta (Metelkova, Ljubljana), Sanja Burlović iz AKC Attack! (Medika, Zagreb), kao i Borislav Prodanović i Ozren Lazić iz Omladinskog centra CK13 (Crna kuća, Novi Sad).
 
Tribina će početi u 20 časova, a moći će da se prati preko Fejsbuk stranice Crne kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".