Seminar o radikalnom feminizmu namenjen muškarcima, u toku prijave

Seminar "Previše vremena je prošlo: radikalni feminizam za muškarce" održaće se 27. i 28. marta u Omladinskom centru CK13, a u toku su prijave.
Od 2018. godine, u okviru programa "Svakodnevno je političko", Omladinski centar CK13 organizuje Seminare alternativnih politika kao program neformalnog političkog obrazovanja koji ima za cilj da edukuje, motiviše, osnaži i poveže ljude za rad na promenama, ličnim i društvenim. Odgovarajući na različite forme nasilja u svakodnevnom životu i njihove međusobne povezanosti, seminari se bave analizom i razumevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju i diskriminaciji, kao i vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organizovanja koji pretpostavljaju ljude kao samosvesne političke subjekte i angažovane nosioce promena. 
 
Ovaj, deseti po redu seminar, biće prvi u kome je program namenjen posebno muškarcima, i prvi put da se temom radikalnog feminizma obraća muškarcima. 
 
"Dvodnevni program seminara sastojaće se od predavanja, razgovora, radionica, i temelji se na konceptu neformalnog obrazovanja kao procesa kroz koji se uči zajedno – jedni od drugih, o drugima i o sebi. U ovom slučaju, učićemo jedni o drugima i o sebi kao muškarcima. Naime, da li je u pitanju prirodno ili identitetsko svojstvo? Odakle izvesnost tog svojstva? Odakle izvesnost prava i privilegija pripisanih muškarcima/muškosti? Šta muškost znači, kome i zašto?", navode organizatori.
 
Kroz program seminara obradiće se pitanja društveno-istorijskog konteksta nastanka i razvoja feminizma kao političkog pokreta za oslobođenje žena, učenja i praksi radikalnog feminizma, patrijarhalnog sistema i njegovih institucija, seksualnog nasilja kao principa muške nadmoći, intersekcionalnosti radikalnog feminizma, savezništva muškaraca u feminističkom pokretu, i feminističke vizije sveta bez patrijarhata.
 
Seminar će voditi Miloš Urošević (Žene u crnom) i Borislav Prodanović (CK13) i biće održan u Omladinskom centru CK13, uz poštovanje svih mera zaštite od pandemije. 
 
Seminar je besplatan. Namenjen je muškarcima koji veruju da je drugačiji svet moguć i da je drugačiji muškarac moguć. Prijave se vrše putem online formulara OVDE.
 
Odabir učesnika će se vršiti na temelju motivacije i obrazloženja prijave. Detaljna agenda će biti dostavljena učesnicima na e-mail.
 
Rok za podnošenje prijava je 23. mart.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".