Onlajn svirka Overdrive-a u nedelju iz Doma b-612, prenos na Fejsbuk stranici 021

Zrenjaninski sastav Overdrive nastupiće u nedelju u novosadskom Domu b-612, a svirku ćete moći da pratite i na Fejsbuk stranici Radija 021.
Ekipa koja mesecima unazad organizuje onlajn svirke u alternativnom kulturnom centru Dom b-612, za kraj ove nedelje prirediće vam kvalitetan tvrđi zvuk. Nastup Overdrive-a moći će da se prati na Fejsbuk stranicama Radija 021, ali i Doma b-612 i Watch More TV Radio.
 
Radi se o iskusnoj metal, hardkor ekipi koja se u poslednjih četvrt veka okušala na različitim "frontovima". Delili su pozornice sa kolegama iz regiona, a i sa ozbiljnim igračima svetske klase. Punili su velike dvorane i mračne klubove, ali na virtuelnom-live stream terenu se do sada nisu oprobali.
 
Bubnjar sastava Nebojša Mitrović kaže za 021.rs da za vreme vanrednog stanja nisu ni imali redovne probe, ali čim bi im se ukazala prilika, uzimali su instrumente u ruke i svirali. Kako kaže, "stare kuke se ne predaju tako lako" i nije im potrebno mnogo vremena da se vrate u formu. 
 
Korona virus nije uticao samo na raspored sviranja, nego na kompletnu muzičku industriju.
 
"Mi smo pred samo zaključavanje imali dogovorene svirke, finansijski zadovoljavajuće. Nama ovo nije osnovni izvor prihoda, mogu samo da zamislim kako je kolegama muzičarima kojima je to muzika. Ne treba zaboraviti i ostale ljude koji se nalaze u ovoj branši (tonce, tehničare, majstore za svetlo...) Sve je stalo, a reakcije od strane države, nigde. Neka sića je podeljena, ali ne svima. SOKOJ se pravi mrtav, ako je trebalo da se daje lova, onda je trebalo sve članove da obuhvate, a ne samo podobne i dinosauruse", poručuje Mitrović. 
 
Na pitanje kako im se čini novi modeli za svirke i koncerte, odnosno live stream, odgovara da će se teško bilo šta pokrenuti dokle god pošast u vidu virusa ne prođe. 
 
"Nije to prava stvar, nema interakcije sa publikom. Svi su u ovoj situaciji hendikepirani i izvođači i publika. Šta da se radi, biće dobro jednog dana. Međutim, što se hardcore i live stream ne bi slagali. Kod nas u bendu postoji pravilo, nema malih i velikih svirki. Svirali pred 20 ljudi ili 10.000, mi dajemo sve od sebe. Biće malo čudno, ali se to neće odraziti na naš nastup", dodaje Mitrović.
 
Kako najavljuje, sve će biti puno pozitivne energije koju će preneti na publiku putem ekrana i kablova, jer su svi željni dobre zabave i provoda. 
 
Nastup možete da pratite na OVOM LINKU, u nedelju, sa početkom u 21 čas.
  • Joca

    26.03.2021 19:06
    Ojsa! Lepa vest!
  • dr POP

    26.03.2021 17:04
    Udri!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič