Premijera predstave "Devojčica sa šibicama" 16. maja u Pozorištu mladih

Premijera predstave "Devojčica sa šibicama" u režiji Sonje Petrović, po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena, koja se bavi temom dece koja žive i rade na ulici biće 16. maja u Pozorištu mladih.
Premijera predstave "Devojčica sa šibicama" 16. maja u Pozorištu mladih
Foto: 021.rs
Ideja predstave je razvijanje empatije u periodu razvoja deteta, kao i edukacija o opasnostima kojima su izložena deca koja žive i radi na ulici, poput trafikinga, nasilja, diskriminacije,  psihoaktivnih supstanci i ostalog, a predstava obrađuje i pitanje straha, nade i ljubavi, rekla je Sonja Petrović.
 
U tekstu su korišćeni citati iz knjige "Pozdravi nekog" Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, kao i razgovori sa korisnicima Svratšta za decu i mlade iz Novog Sada.
 
Predstava je rađena u koprodukciji Udruženja građana "Sloboda nema cenu", Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade i Pozorišta mladih, a u radu su učestvovali i stručni saradnici. 
 
Dramaturgiju potpisuje Mina Petrić, a u predstavi igraju Kristina Savkov, Vera Hrđan Ostojić, Ervin Hadžimurtezić, Aleksa Ilić i Danilo Milovanović. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič