Predstavljanje knjige i izložba "39 dana koji su promenili Banat" u Arhivu Vojvodine

Predstavljanje knjige "39 dana koji su promenili Banat, Srpski narodni odbor u Velikom Bečkereku 1918" održaće se u Arhivu Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2a, u utorak, 29. juna.
Predstavljanje knjige i izložba "39 dana koji su promenili Banat" u Arhivu Vojvodine
Foto: Pixabay (ilustracija)
Izložba dokumenata i knjiga o prvom Narodnom odboru u Vojvođanskim oblastima (Banatu, Bačkoj i Baranji) je plod saradnje Muzeja Vojvodine, Istorijskog arhiva Zrenjanin i Arhiva Vojvodine.
 
Arhivisti i kustosi će kroz muzejsku postavku i knjigu prestaviti javnosti jedan od 211 narodnih odbora/veća čiji su članovi (izabrani predstavnici) učestvovali na Narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Novom Sadu 25. novembra 1918. godine.
 
O izložbi i knjizi će govoriti direktori tih ustanova Tijana Stanković Pešterac, Nebojša Kuzmanović i Mirjana Basta, recenzenti Petar Đurđev i Zoran Vukelić i autori Vanda Vojvodić Micova, arhivski savetnik i Zoran Veljanović arhivski savetnik i kustos – istoričar.
 
Predstavljanje knjige u utorak počinje u 12 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič