"Antitelo" Zorana Janjetova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izložba "Antitelo" Zorana Janjetova biće postavljena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, od subote, 17. jula do 28. avgusta.
"Antitelo" Zorana Janjetova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine
Foto: 021.rs (Zoran Janjetov/ Promo)
Izložba je zamišljena u više zasebnih segmenata kroz koje će biti predstavljen umetnički, strip i dizajnerski rad Zorana Janjetova. Kustos izložbe je Vladimir Mitrović.
 
Prvi deo izložbe biće posvećen ranom stvaralaštvu koje se odvijalo unutar jugoslovenskih strip magazina i u omladinskoj štampi. Drugi deo izložbe biće posebno osmišljen sa novim radovima umetnika. Na izložbi će, između ostalog, biti predstavljen njegov rad od okončanja novosadske Akademije umetnosti, preko prvih objavljenih radova i njegove saradnje sa tzv. omladinskom štampom (Student, Vidici, Mladost, Omladinske novine, Stav, Džubox) i domaćim strip časopisima (Ju strip magazine, Cepelin itd).
 
Najveći deo izložbenih radova biće premijerno prikazan i posebno izveden za ovu izložbu koju će pratiti i brojni prateći programi ostvareni u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad i novosadskom Akademijom umetnosti – vođenje kroz izložbu uz kustosa i autora, okrugli stolovi posvećeni strip umetnosti, promocije, razgovori kao i radionice za decu i omladinu.
 
"Kako MSUV u svom višedecenijskom delovanju do sada nije organizovao izložbu nekog strip umetnika, prirodno je da smo se odlučili za Zorana Janjetova, jednog od najpoznatijih domaćih strip autora sa evropskom pa i svetskom umetničkom karijerom. U isto vreme biće to i jedna od prvih velikih, retrospektivnih izložbi posvećenih nekom od strip stvaralaca u domaćim muzejima i galerijama savremene umetnosti", navode u MSUV.
 
Izložbom strip majstora Zorana Janjetova Muzej savremene umetnosti Vojvodine ima nameru da započne seriju različitih programa, manifestacija i izložbi posvećenih našim značajnim strip umetnicima, a da u isto vreme i skrene pažnju celukupne javnosti na ovaj deo savremene srpske umetničke produkcije. 
 
Izložba će biti otvorena u subotu, 17. jula, u 20 časova
  • Odlična izložba

    17.07.2021 23:13
    odličnog naziva,
    sa odličnom publikom sa predivnim katalogom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič