Slike Dragana Šijačkog u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba slika Dragana Šijačkog otvara se u sredu, 28. jula, u dvorištu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.
Inspirisan počecima ljudske civilizacije i simbolima beskonačnosti, Šijački u novom ciklusu slika "RE–KONSTRUKCIJA", uz pomoć prirodnih materijala, gline i ugljena, nastoji da podstakne ljudsko razmišljanje o prirodi i jednostavnosti koji su u direktnoj suprotnosti sa današnjim načinom života, a opet i u direktnoj sprezi sa samim ljudskim bićem, od postanka ljudske vrste.
 
Dragan Šijački rođen je 1964. godine u Bečeju. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu.
 
Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, Zagrebu, Parizu... Učesnik je i mnogih likovnih kolonija.
 
Izložba se u sredu otvara u 19:30h.
  • Analiticar

    26.07.2021 23:39
    Bravo Dragance,cestitam!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".