Izložba "Uroburo" Merime Fetahović od večeras u SULUV galeriji

Izložba "Uroburo" Merime Fetahović biće otvorena večeras, 9. avgusta, u Galeriji SULUV.
Uroborus ili Uroburo je drevni simbol, prisutan u mnogim narodima i u različitim vremenima. Predstavlja zmiju ili zmaja koji samom sebi grize rep, formirajući krug bez početka i kraja. 
 
"Polazeći iz perspektive poimanja i osećanja sveta koji me okružuje i koji nosim u sebi, želim da se predstavim publici sa skulpturalnom instalacijom 'Uroburo' koja je sastavljena od preko 180 elemenata. Biti deo nečega nezamislivo raznolikog, velikog, nepoznatog, zastrašujućeg i prelepog u isto vreme....zar nije to onaj divan i nevin osećaj koji nam je bio svojstven kad smo bili deca?", pita se autorka.
 
Merima Fetahović je Novosađanka rođena 1979. godine. Završila je Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput”, smer likovni tehničar. Diplomirala je 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo u klasi prof. Tomislava Todorovića. Poslednjih 20 godina usavršava tradicionalnu japansku tehniku RAKU. 
 
Prelaskom u Italiju, 2009. godine, počinje sa radom u mermeru. Do sada je imala 12 samostalnih izložbi. Izlagala je na više od 40 grupnih izložbi. Učesnica je mnogobrojnih simpozijuma u Evropi i Aziji. Članica je SULUV-a. Živi i radi u Rimu.
 
Otvaranje izložbe počinje u 19 časova. "Uroburo" možete da pogledate do 27. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič