Oto Horvat o romanu "Noćna projekcija" u sredu u Muzeju Vojvodine

Predstavljanje romana "Noćna projekcija" Ota Horvata održaće se u sredu, 18. avgusta, u Muzeju Vojvodine.
Književno veče Ota Horvata će se održati u formi pratećeg programa izložbe Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine koju organizuje Muzej Vojvodine. Književnik i prevodilac Oto Horvat će takođe govoriti o svojim srednjoškolskim danima i o svom poslednjem romanu "Noćna projekcija", u izdanju Akademske knjige.
 
"Rekonstrukcija pređašnjeg života u gradu i traganje za pouzdanim činjenicama tog života u romanu Noćna projekcija, korak po korak, pretvara se u pričanje o poreklu, o porodici, o sudbini i udesu pojedinih aktera pred istorijskim zadatostima, u svojevrsnu porodičnu genealogiju, ali i u tegobnu storiju odrastanja, o drugosti i drugačijosti, o skrivanim porodičnim pričama i tajnama, kao i u svojevrsni sociološki i istorijski vodič naslućivanja Novog Sada, njegovih udesa, uspona i padova. Nalik nadahnutom arheologu, koji od krhotina predmeta uspeva da rekonstruiše neku epohu, Oto Horvat, sugestivno i ubedljivo, u prigušenoj proznoj rasveti, rekonstruiše lični i privatni život junaka Noćne projekcije, ali i privatni život jednog grada", navodi o knjizi Franja Petrinović.
 
Oto Horvat je pesnik, pripovedač, romanopisac rođen u Novom Sadu. Završio je Кarlovačku gimnaziju u Sremskim Кarlovcima. Studirao je u Novom Sadu, Erlangenu i Berlinu.
 
Trenutno živi u Firenci. Piše i objavljuje poeziju – "Gde nestaje šuma", "Gorki listovi", "Zgrušavanje", "Fotografije", "Кanada", "Dozvola za boravak", "Putovati u Olmo", "Izabrane & nove pesme" i prozu – zbirka priča "Кao Celanovi ljubavnici" i roman "Sabo je stao".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič