Filmovi Sergeja Paradžanova od 12. do 14. septembra u CK13

Ciklus filmova Sergeja Paradžanova održaće se od 12. do 14. septembra u Omladinskom centru CK13.
Art bioskop CK13 poziva sve zainteresovane na ciklus filmova posvećen Sergeju Paradžanovu, jednom od najmaštovitijih svetskih filmskih stvaralaca i najblistavijem filmskom talentu sovjetske epohe. Iako manje poznat od svojih savremenika, prijatelja i kolega Felinija, Tarkovskog, Antonionija i Godara, ovi veliki svetski reditelji nazivali su ga genijem, čarobnjakom i učiteljem.
 
Urednica ovog filmskog ciklusa je Erna Paljevac. 
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan. Svi filmovi biće prikazani na otvorenom, na letnjoj pozornici CK13 (u slučaju kiše projekcije će biti u klubu).
 
PROGRAM
 
Nedelja, 12. septembar, od 21h - Boja nara (1969) – 1h 19min
 
Ponedeljak, 13. septembar, od 21h - Senke zaboravljenih predaka (1965) – 1h 50 min
 
Utorak, 14. septembar, od 21h -  Ašik Kerib (1988) – 1h 18min
 
Art bioskop CK13 je filmski program u okviru kojeg se prikazuju ostvarenja koja predstavljaju alternativu dominatnoj tendenciji komercijalnog filma i koja su od izuzetne umetničke vrednosti. Art bioskop je nastao i sa željom da se što šira publika senzibiliše za umetnički film. Zamišljen je i kao mesto prikazivanja filmskog nasleđa i savremene filmske produkcije koja ne može da se vidi u repertoarskim bioskopima. Ciklusi se organizuju jednom mesečno.
 
Program uređuje tim volontera i volonterki, a ukoliko želite da im se pridružite u uređivanju, možete popuniti OVU kratku prijavu.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".