"Ukusi Vojvodine" za vikend u Limanskom parku

Festival "Ukusi Vojvodine" održaće se danas i sutra, 11. i 12. septembra, u Limanskom parku.
"Ukusi Vojvodine" za vikend u Limanskom parku
Foto: 021.rs
Festival "Ukusi Vojvodine" predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. 
 
Organizatori najavljuju više od 100 izlagača, kao i interesantne prateće sadržaje.
 
- Stižu nam u ova dva septembarska dana šunke, kuleni, kobasice, čvarci, sirevi, i kravlji i kozji, raznovrsni proizvodi od voća i povrća, zimnica, med, začini, ali i paprikaši svih vrsta, testenine i čorbe, pečene paprike i nasuvo na sve načine. Biće i prirodnih sokova, zanatskog piva, ali i vina. Naravno, i rezanci s makom - saopštili su organizatori.
 
Oni koji žele ponešto i da nauče, moći će da isprate šest zanimljivih radionica na temu spravljanja tradicionalnih kobasica, petrovske i lemeške. Zatim, da probaju kombinacije meda i sira iz opštine Žabalj, da saznaju kako se uzgaja i u ishrani koristi mikrobilje. Posetioci će imati priliku da isprobaju gotovo zaboravljene čipkaste krofne i hleb od komlova iz Banata.
 
Događaj počinje u podne, a završava se u ponoć.
 
Festival je smešten u središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta. Ulaz je, zbog radova na mreži za navodnjavanje, prebačen na deo parka prema Limanima 3-4.
  • Novosađanka

    14.09.2021 08:53
    Najlepši festival hrane
    Ne razumem ove ružne komentare. Ovaj festival je najlepši urbani festival gastronomije. Odpustite ostrašćenost bar jedan vikend u životu.
  • Mile

    11.09.2021 20:40
    Vašar
    Bio. Na Najlonu je bolja ponuda. Prasetina, jagnjetina i bik na ražnju. Ovde šećerne vune i mekane kobasice nadimljene kao protiv zlih duhova. Vina Karlovčana bela, skinuta boja, bez bukea i izrazitosti.
  • Zla...

    10.09.2021 22:05
    A Irinej ?
    Kako to da Episkop bački Irinej nije zabranio ovaj skup jer je sutra dan strogog posta ?!? Davno beše kada je na meštane Turije bacio anatemu zbog održavanja Kobasicijade u vreme posta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič