Promocija pesničke zbirke "Karantin u paklu" Jelene Marinkov sutra u Zenitu

Promocija pesničke zbirke "Karantin u paklu" Jelene Marinkov, održaće se u četvrtak, 30. septembra u Zenitu.
Jelena Marinkov je rođena 1993. godine u Kikindi. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Master studije je završila na istom fakultetu. Trenutno je doktorand na modulu Srpska književnost.
 
Bavi se naučnoistraživačkim radom, objavljuje radove u naučnim časopisima i zbornicima, književnu kritiku, poeziju i prozu u periodici.
 
Dobitnica je 61. Brankove nagrade za najbolju knjigu umetničke poezije. Takođe, dobitnica je nagrade "Đura Đukanov" 2015. godine za zbirku priča Ispuštene priče, nagrade "Bal u Elemiru" za humorističko-satiričnu priču 2017. godine i prve nagrade na konkursu za najbolji esej o Disu 2020. Njen rukopis poezije bio je u užem izboru za nagrade mladim pesnicima "Mladi Dis" i "Mak Dizdar" prošle godine.
 
"Ovakvu poeziju mogu da pišu samo oni koji ne drže mnogo do posledica kontroverznog ogoljavanja kontaminiranog unutrašnjeg sveta, ali i stvarnosti doživljene isključivo kao proizvod nepravdi i besmislenosti. Pesme iz Karantina u paklu su prostori nekadašnje sreće koji su nadživeli svaku nesrećnu misao o njima", napisao je recenziju Srđan V. Tešin.
 
Promocija počinje u 19 časova, a više o događaju saznajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič