Zgro predstavlja knjigu "Moja Engleska" danas u Bulevar Booksu

Predstavljanje knjige "Moja Engleska" Igora Todorovića Zgroa održaće se danas, 2. oktobra, u knjižari Bulevar Books.
Na promociji će učestvovati autor knjige, dobro znana osoba novosadskoj pank sceni, i Dimitrije Banjac, koji je, kada nije Đorđe Čvarkov, veliki ljubitelj engleskog fudbala.
 
"Zamislite ovo! I dan danas postoje novinari koji koriste onu odvratnu, staru, otrcanu floskulu da je 'fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu!'. Heh... Takvi očigledno ne poznaju Igora Todorovića. Takvima treba upravo ova knjiga! Kao da je za njih pisana. Da im bude udžbenik. Mada ti i takvi, ovu knjigu jednostavno ne mogu da shvate, jer je u njoj opovrgnuto sve ono što stara, odvratna, otrcana gore navedena floskula kaže! Opovrgnuto, i to kako... U velikom stilu", poručuje Banjac.
 
Novinar Miloš Šaranović kaže da je prošlo dosta vremena od dana kada je shvatio da knjige sme da se ostavi i da ne mora da se pročita u dahu.
 
"I prilično se čvrsto držim tog stava, ako je kasno, a sutra se radi, ako sam umoran i šetaju slova, onda je vreme za pauzu. Nisam uspeo, knjiga koju je Zgro napisao je takva da nema dobrog razloga da se stane. Pokriva dug vremenski period, opisuje, sasvim lično i sa puno emocija, brojne događaje i tera na sećanja. Zbog toga sam usporavao, prizivao slike, pokušavao da se setim ljudi, situacija, da povučem svoja sećanja na sate ili dane koje smo na istom mestu ili na isti način proživljavali", poručuje Šaranović.
 
Zgro piše da koliko je para potrošio na odlaske u Englesku, mogao je da kupi pristojnu gajbu u Novom Sadu.
 
"Petnaest viza zalepljeno mi je u pet različitih pasoša, trideset puta sam leteo na Ostrvo i to isključivo zbog fudbala i muzike. Bio sam na više od sedamdeset utakmica – od Premijer lige i FA kupa, preko finala Liga kupa do Konferencije i Senior Sari kupa. Pre prvog odlaska, triput sam bio odbijen. Od osnovne škole kada sam se zaljubio u engleski fudbal i muziku, maštao sam o Londonu. Kada su nam ukinute sankcije, bio sam u prvoj turi koja je predala zahtev za vizu. Nisam imao sređen status, bio sam student, nezaposleni vojni obveznik. Odbili su me glatko. Naredna dva puta odbijen sam isključivo zbog te prve odbijenice", navodi Zgro.
 
Promocija počinje u 19 časova.
  • Toma Detelinara

    02.10.2021 10:10
    Nema više pankera
    Koliko sam ja čuo onaj ko nema 100 original CD-ova taj nije panker.
  • Pokojni Toza

    01.10.2021 06:44
    Sa mnom u razred je išao dečko koji je znao sve igrače premijer i EFL lige.
    Tada nije bilo interneta samo Žurnal!
    Mislim da je ZGRO znao i dve lige ispod!
  • Pufta kasap

    30.09.2021 19:48
    Go go go
    Kad nesto volis ondak nema kukanja koliko se para potrosilo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič