Nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra sutra počinje Nomus u Sinagogi

Međunarodni festival umetničke muzike "Nomus 2021" počinje sutra, 21. oktobra nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Sinagogi.
Nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra sutra počinje Nomus u Sinagogi
Foto: 021.rs
Orkestrom diriguje Aleksandar Marković, a solista na violini je Roman Simović.
 
Događaj počinje u 20 časova koncertom za violinu i orkestar br.1 u D-duru Sergeja Prokofjeva, nakon čega se izvodi Štrausov "Život junaka". 
 
Maestro Aleksandar Marković raspolaže širokim simfonijskim i operskim repertoarom u stilskom opsegu od klasicističkih i romantičarskih, pa do najsavremenijh kompozicija. Vrhunska dostignuća postigao je kao muzički direktor Opere "North" u Lidsu i Filharmonije iz Brna i kao šef-dirigent operskog ansambla Tirolskog državnog teatra u Insbruku. Od sezone 2021/2022 maestro Marković postaje šef-dirigent našeg Vojvođanskog simfonijskog orkestra.
 
Roman Simović, jedan je od najboljih violinista današnjice čije interpetacije oblikuju izuzetna muzikalnost i briljantna virtuoznost. Njegova solo karijera je u neprekidnom usponu. Sarađuje s najvećim imenima svetske scene među kojima su Leonidas Kavakos, Evgenije Kisin, Judža Vang, Miša Majski, Itamar Golan, Julijan Rahlin, Vadim Rijepin, Šlomo Minc, Gotje Kapison, Žanin Jansen, Simon Trpčevski. Radi kao gost-profesor na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i redovno drži majstorske radionice širom Evrope i sveta.
 
Ulaznica za ovaj koncert je ostalo vrlo malo i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i na dan koncerta od 18 čsova do početka programa u holu Sinagoge.
 
Nomus će trajati do 28. oktobra, a ceo program možete pronaći u galeriji:
 

Teme

nomus

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič