Dmitrij Sinkovski i La Voće Strumentale sutra u Sinagogi

Violinista, dirigent i pevač Dmitrij Sinkovski i ansambl La voće Strumentale nastupiće sutra u Sinagogi u okviru ovogodišnjeg NOMUS-a u Sinagogi.
Dmitrij Sinkovski i La Voće Strumentale sutra u Sinagogi
Foto: 021.rs
Sinkovskog koji inače predaje na Moskovskom konzervatorijumu, gde je i studirao violinu, kako navode organizatori, odlikuje "svestrani umetnički izraz, a savršeno su objedinjeni ruski
virtuozitet i italijanska kantabilnost".
 
"Iako zaljubljenik u baroknu muziku, koju najčešće izvodi, Sinkovski ima raskošan repertoar. U 2018, bio je gostujući dirigent Simfonijskog orkestra Sijetla, a bio je i redovni gost dirigent Simfonijskog orkestra Detroita", poručuju organizatori NOMUS-a.
 
Oni dodaju i da Sinkovski sarađuje sa umetnicima kao što su Aleksej Ljubimov, Teodor Kurencis, Aleksandar Rudin, Dorotea Oberlinger, Andreas Šol, Kristina Mkitarijan, Kristof Koan i mnogi drugi.
 
Sam ansambl La Voće Strumentale je 2011. godine osnovao upravo Dmitrij Sinkovski nazivu izrazivši i spojivši i svoje lične specijalnosti i aktivnosti violiniste, dirigenta i pevača. 
 
Ansambl je većinski sastavljen od pobednika međunarodnih takmičenja, koji su dosta brzo, posvećeno svirajući na starim, odnosno istorijskim instrumentima, stvorili jedinstven muzički izraz.
 
Ovaj izraz je, poručuju organizatori, zasnovan koliko na bezgraničnoj energiji i nepogrešivoj tehnici, toliko i na bogatom tonskom koloritu i jasnom i harizmatičnom zvuku. 
 
Sa sastavom redovno sarađuje Julija Ležnjeva, a često mu se kao specijalni gosti pridružuju Kristina Mhitarjan, Julija Mazurova, Luka Pjanka, Simone Valerotonda i Margret Kel.
 
Početak sutrašnjeg koncerta u Sinagogi zakazan je za 20 časova.

Teme

nomus

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič