Projekcija dokumentarca o arhitekti Ivi Kurtoviću u četvrtak u spomen zbirci Pavla Beljanskog

Projekcija dokumentarne emisije iz serijala Moderna arhitektura u Srbiji – ličnosti i poetike, posvećene arhitekti Ivi Kurtoviću biće organizovana u spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.
Projekcija dokumentarca o arhitekti Ivi Kurtoviću u četvrtak u spomen zbirci Pavla Beljanskog
Foto: 021.rs
Slikar i arhitekta Ivo Kurtović stigao je iz Dalmacije u Beograd tridesetih godina 20. veka, u vreme najvećeg razvoja prestonice. 
 
Kurtović je u istoriji arhitekture zabeležen kao stvaralac sa izraženim osećajem za prirodno okruženje u koje je promišljeno postavljao nove arhitektonske strukture. 
 
Autor projekta Spomen zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, poslovne zgrade na početku Knez Mihailove ulice, zgrade Osiguravajućeg društva na početku Makedonske ulice, pre svega ostaje upamćen kao projektant Narodne biblioteke Srbije.
 
Serijal Moderna arhitektura u Srbiji - ličnosti i poetike scenaristkinje Dijane Milašinović Marić, iz 2004. godine (produkcija Radio-televizije Srbije), nastao je s ciljem utvrđivanja osobenosti srpske moderne arhitekture 20. veka, posebno u vreme druge Jugoslavije, nakon 1945. godine. 
 
Projekcije će se održati u četvrtak od 17 i 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič