Kupusijada u petak i subotu u Futogu

Tradicionalna manifestacija Futoška kupusijada održaće se u petak i subotu, 5. i 6. novembra, u centru Futoga.
Kupusijada u petak i subotu u Futogu
Foto: Pixabay
Kako navode organizatori, Futoška kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji, po tematici kojoj je posvećena, mestu svog redovnog održavanja i "bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu".
 
Ove godine program traje dva dana, a 5. novembar biće posvećen najmlađima. Tako će OŠ "Miroslav Antić" biti domaćin "Mini kupusijade", tokom koje će se organizovati radionice i izložba radova sa temom futoškog kupusa. Program počinje u 10 časova.
 
U subotu program počinje u 11:30 časova, a organizovaće se takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa, kao i izbor najteže glavice futogoškog kupusa. 
 
Svako može da učestvuje u ovom takmičenju, potrebno je da se prijavi na broj 021/895-077, a rok je petak, 5. novembar.
 
U centru Futoga će se organizovati i 12. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije. 
 
U kulturno-zabavnom programu manifestacije, koji će se odvijati na bini postavljenoj na platou KC "Mladost", predstaviće se ansambli, tamburaški orkestri, te plesni klubovi. 

Teme

Futog
  • @комша

    04.11.2021 15:24
    Ne vucite nas za jezik pa da mi vas profiliramo.
    Sve iz onog komentara stoji, baš tako.
    Crkva u sekularnoj državi se ne pita ni za šta, a najmanje koja manifestacija sme kada (Kobasicijada) i gde (Zmajeve dečje igre) da se održi.
  • kultura

    04.11.2021 14:16
    @odobrenje
    Stvarno ne mogu da zamislim jedan ovakav komentar u nekoj kulturnoj, normalnoj evropskoj državi gde se crkva uredno konsultuje za manifestacije i gde nikom ne pada na pamet da na bilo koji način provociraju crkvu i vernike. U tim zemljama je crkva inicijator i organizator brojnih ovakvih i sličnih manifestacija pa nikom, bar nikom normalnom, komentari poput ovih navedenih ne padaju na pamet. Nije ni čudo što nas ne vole kada sami sebe ponižavamo.
  • комша

    04.11.2021 13:51
    odobrenje?
    04.11.2021 • 11:48
    Je li konsultovana SPC i njegovo "preosveštenstvo" vladika Crveno-Crni Mrgud?
    Valjda u velikoj pravoslavnoj mrsnoj džamahiriji Srbiji sve manifestacije ovog tipa treba da odobri SPC.
    Ono, jeste kupus kad se jede sam posan, ali plašim se da primese nisu baš posne, pa da ne bude anatema sveprisutne SPC.
    -------
    Да ниси толико слеп од мржње схватио би да се купусијада одржава скоро два километара даље од цркве у самом центру Футога. Али нема везе, на сваку вест треба истрести своје фрустрације и мржњу јер малим нељудима и мрзитељима једино то и остаје - интернет фашизам. Ценим да имаш 45 година и да још увек живиш са мамом. Али крив је за то неки владика изгледа?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič