Predavanje o značaju zgrade Muzeja revolucije za arhitekturu u četvrtak

Predavanje "Zgrada Muzeja revolucije u Novom Sadu i njen značaj za savremenu arhitekturu", koje će voditi Vladimir Mitrović, održaće se u četvrtak, 18. novembra, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Viši kustos Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu, Vladimir Mitrović, istaknuti istraživač arhitekture u Vojvodini, govoriće o Muzeju socijalističke revolucije.

Zgrada je sagrađena 1965. godine prema projektu hrvatskog arhitekte Ivana Vitića. 

Ovu značajnu muzejsku zgradu koju danas koriste Odeljenje za noviju istoriju Muzeja Vojvodine i Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Vladimir Mitrović će sagledati u svetlu savremene srpske i jugoslovenske arhitekture.
 
Predavanje će biti održano u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, u četvrtak, u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič