Dan Olge Hadžić u četvrtak u Platoneumu

Dan Olge Hadžić biće organizovan u četvrtak, 25. novembra, u ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu (Nikole Pašića 6).

Događaj se organizuje u čast akademiku Olgi Hadžić, prvoj rektorki Univerziteta u Novom Sadu.

Program se sastoji od nekoliko kratkih predavanja, kao i od muzičkog dela večeri, koji je organizovan u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu. 
Olga Hadžić je preminula 2019, u 73. godini u Novom Sadu, gde je i rođena. Za redovnog profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu je izabrana 1981. Postala je član VANU 1984, dopisni član SANU 1991, a redovni član SANU 1998. godine.
 
Autorka i koautorka je više od 200 naučnih radova koji su objavljeni u domaćim i inostranim naučnim časopisima u SAD, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Austriji, Indiji, Poljskoj, Rumuniji i Mađarskoj. 
 
Napisala je 21 knjigu. Oblast njenog istraživanja bila je teorija fiksne tačke, a jedna klasa tzv. t-konormi nosi njeno ime. 
 
Ulaz na Dan Olge Hadžić je slobodan, ali je dolazak potrebno najaviti na 021 66 23 654.
  • Verica

    25.11.2021 00:54
    Zahvalnost velikom čoveku
    Profesorka Olga Hadžić je bila izuzetan naučni radnik, izvanredan pedagog,veliki humanista a pre svega dobar i svestran čovek.
    Imala sam čast i zadovoljstvo da mi je bila profesor.
    Hvala joj i neka joj je večna slava.
  • Ranka

    23.11.2021 12:38
    mišljenje
    Veoma mi je drago što postoji dan proslavljene profesorke dr Olge Hadžić, velikog humaniste i iznad svega dobrog čoveka. Čast mi je što sam je lično poznavala. Neka joj je večna slava i hvala!
  • Realno

    23.11.2021 12:04
    To što nazivate "ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti" je bila - Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, dok je beograd nije ukinuo.
    Nismo zaboravili, niti ćemo, uzalud vam trud...

    Večno poštovanje i hvala prof. Hadžić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".