Svetski dan srpskog kola danas na Spensu

Obeležavanje Svetskog dana srpskog kola i Festival zlatnih ansambala Srbije održaće se u subotu, 27. novembra na Spensu.
Svetski dan srpskog kola danas na Spensu
Foto: 021.rs
Festival zlatnih ansambala održaće se po 13. put, a povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, koji se obeležava 25. novembra.
Posetioci će imati prilike da učestvuju u izvođenju kola niškog kokonješta i da gledaju nadmetanje u izvođenju ovog kola na platou Spensa, nakon čega će se održati Gala koncert zlatnih ansambala Srbije i premijerno izvođenje koreografskih minijatura tradicionalnog plesa u Velikoj dvorani Spensa.
Ulaznice za koncert možete kupiti u prostorijama Ansambla "Vila" i u subotu, 27. novembra na ulazu u Veliku dvoranu.
 
Program na platou počinje u 12 časova, a Gala koncert je zakazan za 13:30 časova.
  • Hvala, ne hvala

    28.11.2021 22:54
    @Brunova mama
    Da li su se i vaši preci ovde pre vas ponašali na isti način pa ste zato i vi danas takvi to ne znam, mogu jedino da vam verujem na reč jer nije neverovatno da iz šovinističkih i fašističkih porodica poteknu ista takva deca. Veoma je dobro zato poznato šta ste i ko ste lično vi, vaše ponašanje i učestali komentari puni ksenofobije, šovinizma i mržnje ovo jasno pokazuju. Nisam vas ja terao iz Vojvodine, vi itekako trebate ostati ovde i to u vojvođanskom zatvoru zbog širenja mržnje i netrpeljivosti.
  • @Dragan

    27.11.2021 22:20
    Смрт фашизму
    @Dragan

    Опет износите нетачно, паушално и тенденциозно поједине историјске податке.

    Зашто то радите?

    Одговор је у вашем величању Аустроугарске и потоњих фашистичких држава. Оних који су направили стравичне злочине у оба светска рата на овим просторима. И још напишете ”дађе бог”... Неће, такви се моле оном другом.
  • @Vojvodina talac SRB

    27.11.2021 14:19
    Da li su deo "vojvodjanskog identiteta" i fruškogorski manastiri, Arsenije Čarnojević (Crnogorac), prvi vojvoda Šupljikac (Banijac) patrijarh Rajačić (Ličanin), J.J. Zmaj ("srbovao" u pesmama), Djura Daničić (Novosadjanin koji je preveo Stari zavet na ijekavicu)? Mogao bih da redjam beskonačno. Vredi li to govoriti nekome ko je svoj "vojvodjanski identitet" formirao na osnovu priče iz poslednjih decenija kako u nam Slovenci bliski po mentalitetu. Nekome iz Sremske Mitrovice su po tome sličniji Subotičani i Vrščani od Šapčana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič