Novosadska premijera filma "ŽŽŽ" o Želimiru Žilniku u subotu

Dokumentarni film "ŽŽŽ" ("Žurnal o Želimiru Žilniku") reditelja Janka Baljak, biće premijerno prikazan u subotu, 4. decembra, u Areni Cineplex.
Novosadska premijera filma "ŽŽŽ" o Želimiru Žilniku u subotu
Foto: 021.rs

Film "Žurnal o Želimiru Žilniku" Janka Baljka je road movie dokumentarac kroz poluvekovnu filmografiju poznatog novosadskog reditelja. 

Istovremeno, to je i putovanje kroz istoriju Jugoslavije, zemlje koje više nema. 

"Specifičnim stilom dokudrame koji je godinama gradio, Žilnik je snimajući niskobudžetne filmove decenijama uspevao da ostane angažovan i hrabar, ali iznad svega slobodan. Autorska ekipa filma 'Žurnal o Želimiru Žilniku' otkriva i detalj da je upravo tokom snimanja slučajno pronađen i Žilnikov film 'Sloboda ili strip', koji je pre 50 godina cenzura zaplenila", poručuje ekipa filma.
 
Film je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu.
 
Režiju i scenario potpisuje Janko Baljak, muziku Predrag Vranešević, direktor fotografije je Jovan Milinov, a za montažu je bila zadužena Aleksandra Milovanović. Producent filma je Siniša Bokan.
 
Novosadska premijera filma zakazana je za subotu, 4. decembra, u Areni Cineplex, u 18 časova.
 
  
 
Veliki intervju sa Želimirom Žilnikom koji je dao za 021.rs povodom obeležavanja 50 godina rada, pročitajte na OVOM LINKU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič