Festival "Merlinka" od 10. do 13. decembra u KCNS

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma "Merlinka" održaće se u Novom Sadu od 10. do 13. decembra.
Tokom četiri dana u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.
U petak, 10. decembra, na programu će biti revija domaćih kratkih filmova - u ovoj selekciji publika će moći da pogleda kratkometražne igrane filmove "Animus" Milice Spasojević, "Pustoš" Petra Lakića, kao i kratke dokumentarce "Kume, izgore ti kesa" koji su režirali Isidora Goncić i Predrag Azdejković, i "S one strane duge" Milice Spasojević. 
Na programu festivala je i dugometražni igrani film "Labudova pesma" Toda Stivensa, sa Udom Kirom, Lindom Evans i Dženifer Kulidž u glavnim ulogama. Film je nagrađivan na filmskim festivalima u Monte Karlu, Njujorku, Torinu, i drugim gradovima.
 
U subotu, 11. decembra nastavlja se revija domaćih kratkometražnih ostvarenja - na programu je igrani film "Solskin" Vere Kulić i dokumentarci "Safe space" i "Kraljica prajda" Jovana Ilića. Subotnji repertoar zatvara igrani film "Dušica" Marlija Morisona.
 
Za nedelju, 12. decembar zakazane su projekcije domaćih kratkih igranih filmova "Plašio sam se tvojih cipela kad sam bio mali" Balše Lekovića, "Terezini sinovi" Stanka Gagrčina i "Moram nešto da ti ispričam" Andrije Mitrovića, kao i regionalna ostvarenja - "Ječam žela" Andrije Mugoše iz Crne Gore i "Sve te senzacije u mom trbuhu" Marka Dješke. Program ovog festivalskog dana zatvara izraelski igrani film "Plivač" reditelja Adama Kalderona.
 
Poslednjeg dana novosadskog programa Merlinke, u ponedeljak, 13. decembra publika će moći da gleda dokumentarne filmove  "Bez pravih linija: Uspon kvir stripa" Vivijan Klajman i "Izlečeni" u režiji Beneta Singera i Patrika Samona.
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".