Kreativna radionica "Umetnički simboli i njihovi stvaraoci" danas u Galeriji Matice srpske

Radionica za decu "Umetnički simboli i njihovi stvaraoci" održaće se u subotu, 11. decembra, u Galeriji Matice srpske.

Postavka pod nazivom "Nadežda zvana hrabrost", imaće za cilj da mališanima ukaže da i žene mogu biti vrsne umetnice, o čemu svedoče mnogobrojni radovi, ističu organizatori.

Oni ističu da je Nadežda Petrović slikarstvo učila u ateljeima minhenskih umetnika, da se nije plašila da u svoje slikarstvo unosi novine na koje je nailazila tokom školovanja i putovanja, a njena hrabrost se ogledala u dobrovoljnom bolničkom radu tokom rata.

Posmatrajući slike Nadežde Petrović, deca će se upoznati sa njenim životom i radom, a zatim će nacrtati kratak strip o njenom životu.
 
Zbog ograničenog broja mesta (15), potrebno je prijaviti učešće dece uzrasta od pet do 10 godina popunjavanjem elektronskog upitnika, na OVOM linku.
 
Cena ulaznice je 150 dinara, a radionica će početi u 11 časova i trajaće sat i po vremena.
  • MAJA

    09.12.2021 13:50
    Kreativna radionica
    Radionice su veoma dobro organizovane, nažalost čim se objavi informacija na sajtu,ceo mesec je brzo popunjen. Prostor za radionicu je mali za više od 15 dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič