Promocija publikacije o radničkim zadrugama 21. decembra u CK13

Promocija publikacije "Zadruži se" održaće se u utorak, 21. decembra od 19h u Omladinskom centru CK13.

Publikacija je skup tekstova na kojima su radili mladi volonteri i volonterke Infoteke CK13, kroz koje daju uvod u tematiku radničkih zadruga i tematizuju ih iz različitih uglova. 

Publikacija predstavlja kulminaciju istoimenog projekta "Zadruži se" , tokom kojeg su se sprovodile radionice, filmske projekcije i diskusije.

Ova publikacija predstavlja svojevrsno sumiranje ideja iznetih tokom tog procesa, kao i tekstove koji reflektuju lične afinitete samih mladih učesnika i učesnica u analizama ove problematike.
 
"Radničke zadruge predstavljaju ekonomski model zasnovan na principima solidarnosti, ravnopravnosti, demokratskog odlučivanja i održivosti. One imaju prednost u odnosu na druge oblike rada jer, sa jedne strane, oni koji rade u njima u isto vreme imaju kontrolu nad samim preduzećem i imaju mogućnost da se izraze kreativno u svom radu i doprinesu njegovom poboljšanju. Sa druge strane, za razliku od individualnijih oblika samozapošljavanja, dele sa drugima ulog i rizik u formiranju zadruge, te je samim tim teret na pojedinca mnogo manji. Priključite nam se na promociji ukoliko želite da preuzmete svoj besplatan primerak publikacije i čujete malo više o ovoj temi", poručuju iz Infoteke CK13.
 
Realizaciju ovog projekta omogućila je Kancelarija za mlade Grada Novog Sada.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič