Predstavljanje istraživanja stavova Novosađana o beskućništvu u ponedeljak u CK13

Javno predstavljanje rezultata istraživanja stavova građana o beskućništvu i osobama u situaciji beskućništva održaće se u ponedeljak, 27. decembra, u Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13).

Rezultate će predstaviti sociološkinje Ana Bilinović Rajačić i Jovana Čikić, koordinatorke istraživanja i saradnice na projektu "Svakodnevno je političko: pravo na slobodu od beskućništva" Omladinskog centra CK13.

Prema rečima organizatora, rezultati istraživanja predstavljaće značajne smernice za budući rad animiranja zajednice u angažovanju oko problema beskućništva.

Istraživanje je bazirano na pet kategorija pitanja: opšta pitanja o beskućnicima, stavovi ispitanika o tome ko su ljudi u situaciji beskućništva i faktorima beskućništva, percepciji fenomena beskućništva i karakteristika osoba u situaciji beskućništva, iskustvo beskućništva među ispitanicima i o aktivnostima usmerenim na pružanje pomoći licima u situaciji beskućništva kao i prevenciji ovog problema.

Predavanje počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič