Izložba "Dva akta u salonu, dela Save Šumanovića" u Muzeju Vojvodine

Izložba "Dva akta u salonu, dela Save Šumanovića u kolekciji Muzeja Vojvodine", otvara se u Muzeju Vojvodine u utorak, 28. decembra.
Autorka izložbe je Aleksandra Stefanov, viša kustoskinja.
 
Otvaranje je u 13 sati.

Na izložbi će biti predstavljena javnosti manje poznata, dva ženska akta Save Šumanovića iz kolekcije Muzeja Vojvodine. 

Sava Šumanović, jedan je od najznačajnijih modernista jugoslovenske umetnosti 20. veka u čijem stvaralaštvu se ogledaju tadašnji najaktuelniji evropski umetnički tokovi.
 
Slojevitost njegovog opusa omogućava različite interpretacije, kao i "otkrivanje" manje poznatih dela, što je bio neposredan povod za kamernu izložbu "Dva akta u salonu".
 
Ovom prilikom biće izložena i salonska garnitura, poklon umetnikove majke Perside Šumanović Muzeju 1955. godine, kao i rezultati konzervatorsko-restauratorskih tretmana, kojima su dela podvrgnuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič