Projekcija filma "Draga deco budućnosti" u četvrtak u CK13

Film "Draga deco budućnosti" biće prikazan u četvrtak, 20. januara u Omladinskom centru CK13.
U pitanju je nemački dokumentarni film koji će se prikazivati u okviru novog ciklusa filmova "The change we need" koji organizuje Volonterski centar Vojvodine.
Film se bavi problemima novih generacija i načinima na koje se oni bore protvi istih. Film prati aktiviste i aktivistkinje tokom protesta protiv kineskog uticaja u Hongkongu, zatim u Čileu tokom protesta protiv društvene nejednakosti, kao i u Ugandi tokom lokalnih protesta u okviru kampanje za klimatsku akciju "Petkom za budućnost".
Film je na engleskom jeziku sa engleskim titlovima.
 
Projekcija je od 19 časova. Ulaz je besplatan, a kovid propusnica je neophodna. 
 
Ciklus filmova "The change we need" bavi se protestima i revolucijama, društvenim, klasnim, rodnim i okolišnim borbama. Filmovi pokazuju organizovane grupe udruženih pojedinaca koji se suočavaju sa problemima i koji se bore da iste prevaziđu, od iskustva Pariske komune 1871. godine do trenutnih borbi u Hongkongu, Čileu, Kataloniji, Ugandi.

Teme

FILM

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič