Dokumentarac o katalonskom pokretu za nezavisnost u četvrtak u CK13

Projekcija filma "Sa osmehom, revolucija!" održaće se u četvrtak, 27. januara u Omladinskom centru CK13.
"With a smile: the revolution!" je katalonski dokumentarni film koji se prikazuje u okviru ciklusa filmova "The change we need" u organizaciji Volonterskog centra Vojvodine.
Film govori o katalonskom pokretu za nezavisnost koji se okupio 40 godina nakon pada Frankove diktature, kada su se Katalonci svih profila udružili kako bi odbranili samoupravljanje Katalonije uprkos odbijanju španske vlasti.
Film je na katalonskom jeziku, sa engleskim titlovima.
 
Ciklus filmova "The change we need" se bavi protestima i revolucijama, društvenim, klasnim, i rodnim borbama. Filmovi pokazuju organizovane grupe udruženih pojedinaca koje se suočavaju sa problemima, i koje se bore da iste prevaziđu, od iskustva Pariske komune 1871. godine do trenutnih borbi u Hongkongu, Čileu, Kataloniji, Ugandi.
 
Projekcija će početi u 19 časova.
 
Ulaz je besplatan, a kovid propusnica je neophodna.

Teme

FILM

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič