Promocija knjige "Češka škola ne postoji" Gorana Markovića u četvrtak u Zenitu

Knjiga Gorana Markovića "Češka škola ne postoji" biće predstavljena u četvrtak, 10. februara u knjižari Zenit, u Njegoševoj 24.
Goran Marković (1946) se u svetu i kod nas proslavio kao filmski reditelj, a poslednjih godina svoj umetnički dar ispoljava i kao pisac. Nakon knjiga priča i romana, Marković je 2020. objavio ispovednu, memoarsku knjigu koja nije samo iskreno, pošteno i pitko napisano svedočanstvo o uspesima i neuspesima tokom studija u Pragu, o snalaženju i nesnalaženju daleko od porodice i rodnog grada, o poznanstvima, druženjima i ljubavima, o profesoru Milanu Kunderi i tome kako je posle režije zavoleo književnost i Kafku, već je to i svedočanstvo o jednom burnom vremenu, o šezdesetim godinama u Čehoslovačkoj i "Praškom proleću" koje je te 1968. zaboravilo da cveta.
O knjizi "Češka škola ne postoji" i još o ponečemu, sa Goranom Markovićem razgovaraće Mihajlo Stanković.
Događaj će početi u 18 časova.
 
Maske su obavezne.
  • MH

    08.02.2022 16:54
    Divno! Bice to jedno nezaboravno vece u nasem gradu.
  • YU

    08.02.2022 16:08
    Lepo
    Divni gospodin Marković! Bravovza Zenit, pravi gost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič