O knjizi "Nesabrane priče i još nesabranije misli i crtice, a o desetercu da se i ne govori" u KCNS

Promocija knjige "Nesabrane priče i još nesabranije misli i crtice, a o desetercu da se i ne govori", čiji je autor Eliezer Papo, biće održana u četvrtak, 17. februara, u Kulturnom centru Novog Sada.
Pored autora knjige, na promociji će govoriti pisac Vladimir Pištalo. Moderator programa biće Gordana Todorić.
 
Promocija počinje u 19 časova, u Velikoj sali KCNS.

Eliezer Papo (1969, Sarajevo) objavio je jedan istorijski roman "Sarajevska megila: skica za portret jednog svijeta u trinaest poteza" (2001, uži izbor za Ninovu nagradu) i dve zbirke priča: "Sefardske priče" (2000) i "Časovničar i sačasnici: zbirka postistorijskih priča, s domaćim zadacima, podijeljena u pet časova i četiri odmora" (2007).

Godine 2020. u Novom Sadu objavljen je prevod njegove naučne studije "Borba, duh i opstanak. Partizanska agada: jedinstvena pashalna parodija iz vremena Holokausta".
 
Od 1991. godine Eliezer Papo živi u Jerusalimu i profesor je sefardske književnosti na Ben-Gurion Univerzitetu u Negevu, gde upravlja i "Moše David Gaon" centrom za sefardske studije. Istovremeno, Papo predsedava i međunarodnim
naučnim društvom "Sefarad", koje okuplja stručnjake iz različitih oblasti sefardskih studija.
 
Redovni je član Izraelske nacionalne akademije za ladino i dopisni član Španske kraljevske akademije.

Teme

KCNS
  • Јерусалим

    16.02.2022 16:06
    Ако видиш...
    Све најбоље, Елиезер.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič