Film "KPJ i Vukovar - od nastanka do nestanka" u ponedeljak u CK13

Projekcija filma "KPJ i Vukovar - od nastanka do nestanka" održaće se u ponedeljak, 21. februara, od 18h u Omladinskom centru CK13.
Ovaj mirovni susret zajednički organizuju Žene u crnom (Beograd), CK13 (Novi Sad) i Humanitarno-kulturni centar (Vukovar).
"KPJ i Vukovar – od nastanka do nestanka" je dokumentarni film u trajanju od 57 minuta (2021) u produkciji Humanitarno-kulturnog centra, a režiju potpisuje Milan Paun.
Ovaj dokumentarac prikazuje nastanak Komunističke partije Jugoslavije u Vukovaru 1920. godine i prati odnos KPJ i Vukovara kroz 70 godina, sve do nestanka KPJ 1990. U filmu govore svedoci događaja, stručnjaci i poznavaoci stanja, posebno u fabrici Borovo. 
 
Reditelj filma Milan Paun (1961), radi kao novinar na Hrvatskom radiju Vukovar i u Vukovarskim novinama. Autor je i koautor više od stotinu knjiga i naučnih radova iz područja lingvistike. Piše poeziju i prozu. Ovaj dokumentarni film mu je filmski prvenac.
 
Nakon projekcije filma planiran je razgovor u kojem učestvuju:
 
- prof. dr Lino Veljak, Zagreb
- Aleksandar Kraus, Savez antifašista Srbije
- Milan Paun, reditelj filma
- moderator je Staša Zajović

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič