Program posvećen porodici Karlavaris u Prometeju

Prateći program posvećen porodici Karlavaris, u okviru izložbe "Dnevnici seoba - zapisi o novosadskim porodicama", održaće se u utorak, 22. februara, u galeriji Prometej.

Kroz izložbu zainteresovani imaju priliku da se upoznaju sa četiri novosadske porodice, a time ujedno i da čuju priču o Novom Sadu ispričanu na jedan drugačiji način.

Osnovni cilj izložbe "Dnevnici seoba – zapisi o novosadskim porodicama" jeste da se sačuvaju za budućnost dragoceni podaci o novosadskim porodicama, koje su iznedrile uvažene članove lokalne zajednice, koji su često izlazili iz tih okvira. Značajan segment, na kojem istraživanje počiva, jeste korišćenje građe iz privatnih, porodičnih zbirki, najčešće brižljivo čuvanih i daleko od očiju šire javnosti.

O porodici Karlavaris razgovaraće nekadašnji gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović, prof. Ivan Karlavaris, autorka izložbe dr Gordana Petković, te direktor Izdavačke kuće "Prometej" Zoran Kolundžija.
 
Program će se održati u utorak, 22. februara, u 18 časova, u galeriji "Prometej" (Svetozara Miletića 16).
  • g pen

    21.02.2022 10:26
    Jooooj, necu moci prisustvovati, Postovanje profesoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič