O knjizi "Dugo putovanje u Tabanu" Milana Micića u četvrtak u Gradskoj biblioteci

Knjiga "Dugo putovanje u Tabanu", autora Milana Micića, biće predstavljena u Čitaonici Gradske biblioteke (Dunavska 1) u četvrtak, 24. februara.
O knjizi "Dugo putovanje u Tabanu" Milana Micića u četvrtak u Gradskoj biblioteci
Foto: 021.rs

Nova knjiga priča Milana Micića kao "crvenu nit" naracije bira istoriju – tu "bol od viška stvarnosti" – s namerom da istorijsku sudbinu Srba u Mađarskoj u vertikali od 15. do kraja 20. veka predstavi kroz jedanaest stilski i jezički bogatih pripovedačkih pasaža koji problematizuju ljudsku i kolektivnu samoću, različitost i potrebu opstanka različitosti, kao i prožimanja srpskog kulturnog koda na njegovim severnim obodima sa mađarskim okruženjem i kulturom.

O knjizi će, osim autora, govoriti i Nenad Šaponja, urednik i recenzent, Đorđe Pisarev i Pera Lastić, direktor Srpskog instituta u Budimpešti.

Promocija počinje u 19 časova.
  • Lao Ce Bu

    22.02.2022 01:04
    Trijanon
    Gotovo je. Ko optiramo sa Mađarskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič