Književno veče posvećeno autobiografiji Mire Furlan danas u CK13

Književno veče posvećeno autobiografiji Mire Furlan održaće se u ponedeljak, 7. marta od 18h u Omladinskom centru CK13.
U susret obeležavanju Međunarodnog dana žena čitaće se odlomci iz autobiografije "Voli me više od svega na svijetu" Mire Furlan.
"Ova autobiografija beleži ogromnu popularnost u regionu. Prva izdanja su u rekordnom roku rasprodata i u Hrvatskoj i u Srbiji. Stiče se utisak da se Mira Furlan vratila u postjugoslovenske zemlje u velikom sjaju, ali nažalost posthumno. Delo karakteriše emotivnost, toplina i neposrednost, kao i snažni kritički osvrt na prelomne trenutke u fazi raspada Jugoslavije. Kao autorka i glavna junakinja, Mira Furlan nam se ukazuje kao heroina i strankinja u društvima u kojima je živela i igrala u brojnim filmovima, serijama i na pozorišnim daskama. Ali pre svega kao velika glumica i humanistkinja, koja je bila kadra da nacionalističkom divljanju kaže odlučno ne", navodi se u najavi.
Ulaz je besplatan. Odlomke će čitati Nadežda Stojanov i Svetlana Savić.
  • XXI vek

    04.03.2022 20:56
    SUDBINA
    Tuđ međ svojima... Svoj međ tuđima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič