Miljenko Jergović danas na Sajmu knjiga

Poznati književnik Miljenko Jergović dolazi u nedelju, 6. marta, na savremeni paviljon književnosti "Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu", u Master hali Novosadskog sajma.

Program počinje u 17 časova, a moderator će biti Ivan Milenković. 

Miljenko Jergović rođen je 1966. u Sarajevu gde je i diplomirao filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu, a danas živi u blizini Zagreba. Autor je priča, romana, dramskih tekstova, pesama i novinskih članaka. 

Najpoznatiji je kao autor pripovetki tematski vezanih za Bosnu i Hercegovinu. Njegova dela prevedena su na dvadesetak jezika i među najpopularnijim su naslovima savremenog regionalnog izdavaštva. 
 
Njegova prva, najpoznatija i najuspešnija zbirka pripovedaka o haotičnoj svakodnevici života u zaraćenoj Bosni i Hercegovini "Sarajevski Marlboro", objavljena 1994. godine, nagrađena je Nagradom za mir Erih Marija Remark i Nagradom Ksaver Šandor Gjalski.
 
Gosti tokom trajanja izložbe "Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu" u Master hali Novosadskog sajma biće još neki savremeni regionalni pisci, kao što su Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Damir Karakaš, Kristian Novak i Darko Cvijetić.
  • #

    06.03.2022 13:33
    Čovek, pisac, stvaralac kojeg zaista krase njegova dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič