Izložba radova Miloša Petrovića od utorka u galeriji "Macut" na Spensu

Izložba radova Miloša Petrovića biće otvorena u utorak, 5. aprila u galeriji "Macut" na Spensu.
Izložba radova Miloša Petrovića od utorka u galeriji "Macut" na Spensu
Foto: 021.rs
Miloš Petrović je član udruženja LIKUM, koje je osnovano 2001. godine i trenutno ima 70 članova iz različitih oblasti -književnosti, slikarstva i muzike.
Udruženje organizuje školu slikanja i crtanja, kolektivne izložbe svojih članova i učestvuje na amaterskim smotrama u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.
Nova izložba, predstaviće retrospektivu slika Miloša Petrovića, koja su nastala u dugogodišnjem periodu njegovog amaterskog slikarstva. 
 
Tematika, koju Petrović prikazuje vezana je podsvesno za njegove korene. Rođen je u Mudrakovcu, kod Kruševca 1932. godine. Odrastao je uz reku Rasinu i planinu Jastrebac, što će imati veliki uticaj na njegovo opredeljenje da slika pejzaže, ali i da studira šumarstvo.
 
Tokom studija bavio se fotografijom. Svoje slikarske korake počinje najpre vodenim bojama, temperama i pastelnim bojama. Kasnije će preći na uljane boje i od tada nastaje veliki broj slika pejzaža i mrtve prirode.
 
Priroda je Milošu Petroviću poslužila kao model i svu njenu lepotu preneo je na svoja platna.
 
Izložba će biti otvorena u 18 časova, a može se pogledati do 11. aprila.
 
Tokom ove izložbe radno vreme galerije je radnim danima od 10 do 13 sati (u subotu i nedelju galerija je zatvorena).
  • I

    04.04.2022 17:13
    Interesantno je radno vreme Galerije Macut na Spensu. Organizuju izložbu, a mole boga da niko ne navrati.
    Moj predlog je da se i zaposlenima omogući poseta izložbe, tj. da radno vreme Galerije bude dvokratno: od 03 do 06 i od 10 do 13 časova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".